ITALIALAINEN 
ARTESAANI JÄÄTELÖ

Salaisuutemme?

Vain parhaita raaka-aineita.

EI väriaineita, EI keinotekoisia lisäaineita, EI transrasvoja. 
Vähärasvainen (8%), vähän sokeria (17%). 

Laboratoriossamme Helsingissä valmistamme käsintehtyä italialaista artesaanijäätelöä. Jäätelöä tehdään päivittäin pienissä erissä eikä sitä varastoida. Jäätelömme on aina tuoretta!

MISTÄ RAAKA-AINEEMME TULEVAT

Koska tuotteidemme laatu on meille ykkösasia, haluamme käyttää pääasiallisesti vain suomalaisia lähiraaka-aineita. Mutta koska kaikkia raaka-aineita ei ole mahdollista valmistaa Suomessa, pähkinämme tulevat Piemontesta ja pistaasipähkinät Sisiliasta. Vain parasta asiakkaillemme! 

Mikä on tehdasjäätelön ja artesaanijäätelön ero? 

Liian usein tehdasjäätelö ja artesaanijäätelö sekoitetaan, vaikka näiden kahden tuotteen välillä on lukuisia eroavaisuuksia. Artesaanijäätelössä on vähemmän rasvaa kuin tehdasjäätelössä. Lisäksi se sisältää huomattavasti vähemmän ilmaa. Ilmaa tehdasjäätelössä on vähintään 70%, kun taas artesanijäätelössä ilmaa on maksimissaan 30%. Rasvaa tehdasjäätelössä on 8-12%, artesaanijäätelössä 6-10%. Artesaanijäätelö tarjoillaan korkeammassa lämpötilassa kuin tehdasjäätelö. Siksi se on maukkaampaa ja kevyempää. Tavallista tehdasjäätelöä valmistetaan isoissa määrissä ja se säilyy pitkään. Käytännössä se tarkoittaa pidempiä varastointiaikoja sekä säilöntäaineiden käyttöä. Tehdasjäätelöä myydään ruokakaupoissa sekä useimmissa kahviloissa ja kioskeissa. Artesaanijäätelöä valmistetaan päivittäin pienissä erissä. Se on pehmeämpää kuin tavallinen jäätelö, ja sen raaka-aineet ovat tuoreita.

MIKSI POZZETTI VITRIINI

Pozzetti-vitriini on perinteinen italialainen tapa jäätelön säilyttämiseksi: suljetussa vitriinissä jäätelömme ei ole kosketuksessa ilman tai valon kanssa, ja lämpötila sekä ilmankosteus ovat koko ajan oikeat. Siksi ammattilaisten suosima pozzetti-vitriini on ainoa tapa säilyttää jäätelön rakenne ja maku täydellisenä, ja näin voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista jäätelöä. Korkealaatuista jäätelöä, todellisille jäätelönautiskelijoille!

Ikävä kyllä suljetussa vitriinissä menetämme nautinnon ihailla herkullista jäätelöä ennen ostamista, MUTTA tiedämme, että asiakkaamme arvostavat ennen kaikkea korkeaa laatua. Siksi jäätelön näkeminen ei loppujen lopuksi ole tärkeää.

MIKSI VAIN 12-16 JÄÄTELÖMAKUA

Haluamme tarjota asiakkaillemme vain tuoretta jäätelöä: valmistamme jokaista makua usein, ja vältämme pitkäaikaisen varastoinnin joka vaikuttaisi jäätelön makuun. Valikoimassamme on yli 50 eri makua joista 12-16 on tarjolla joka päivä. Perusmakuja on saatavilla joka päivä mutta muita vaihtelemme päivittäin. Jos suosikkimakuasi ei ole tarjolla tänään, rohkeasti vain maistamaan jotain muuta! 

Haluamme pitää kaiken yksinkertaisena. Vain muutamia makuja, mutta korkea laatu.

ALLERGEENIT

Even if the allergen is not included in a specific flavour, 
there can be cross contamination during the production 

Thickeners used: Natural guar gum and/or Natural carob bean gum. For some flavours we are experimenting a nucleus composed of Baobab fruit dried pulp, arrowroot and kudzu starch. We use fresh Finnish pasteurized whole milk and cream and only Finnish berries.